Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bochánky z mletého masa se zeleninou a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Bochánky z mletého masa se zeleninou a sýrem - postup přípravy

Dnes vám představujeme originální recept na chutné bochánky z mletého masa se zeleninou a sýrem. Toto jídlo je neuvěřitelně chutné, vydatné a zároveň šťavnaté. Jeho příprava je velmi snadná a potřebovat budete jen základní suroviny, které má skoro každý doma. Tuto dobrotu můžete podávat s čerstvým letním salátem.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Osmažte ji na rozpálené pánvi s rostlinným olejem, dokud nezíská hezkou hnědou barvu.




Vařená vejce oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vložte je do misky, dochuťte solí a přidejte k nim smetanu. Všechny ingredience řádně promíchejte. Nastrouhejte také sýr a dejte jej bokem. Dále si oloupejte brambory a také je nastrouhejte. Přebytečnou vodu z nich vymačkejte do papírového ubrousku.

Mleté ​​maso dejte do samostatné misky a přidejte k němu syrová vejce. Maso podle chuti dochuťte solí a mletým černým pepřem a všechny ingredience dobře promíchejte.

Připravte si vhodnou zapékací formu a lehce ji vymažte olejem. Z mletého masa tvarujte kuličky, vkládejte je do formy na pečení a poté je jemně stlačte, aby se na ně daly navrstvit další suroviny. Na mleté ​​maso položte smaženou cibuli a poté 1 lžíci nastrouhaných brambor. Následně přidejte i lžíci směsi s vejci a smetanou a na závěr posypte štědrou porcí strouhaného sýra. Můžete dochutit špetkou soli a mletého černého pepře.

Formu na pečení zakryjte hliníkovou fólií. Pečte v předehřáté troubě na 180 ° C po dobu 35-40 minut. Doba pečení závisí na výkonu vaší trouby. Jakmile sýr zezlátne, máte hotovo.

Podávejte se salátem nebo nějakou vhodnou omáčkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů