Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí na hříbkách se zeleninou a rýží

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 36 minut

Kuřecí na hříbkách se zeleninou a rýží - postup přípravy

Osvěžte své menu lehkým a výživným pokrmem se skvělou chutí. Kuřecí na hříbkách připravíte rychle, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a česnek, jarní cibulku a kapii nakrájejte nadrobno. 

Poznámka: Před krájením z kapie odstraňte semeník. 

2. KROK

Na pánvi s rozpáleným olejem smažte cibuli 2–3 minuty. K cibuli přidejte maso a pokračujte ve smažení další 3 minuty.

3. KROK

K masu přidejte hořčici a pokrm zaprašte hladkou moukou. Po další minutě smažení pokrm zalijte vývarem, do kterého vmíchejte houby. 

Poznámka: Sušené houby předem namočte do vody, aspoň na 2 hodiny.

4. KROK

Nakonec přidejte nakrájenou zeleninu, kuličky jalovce, bobkový list, worcestrovou omáčku, sójovou omáčku, drcený kmín a pepř. Ingredience důkladně promíchejte a pokrm vařte, pod pokličkou, 20–30 minut, doměkka. 

5. KROK

Kuřecí na hříbkách servírujte s vařenou rýží. 

Poznámka: Rýži je obecně nutné vařit 15 minut. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě, uvedenými na obalu konkrétního produktu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů