Kuřecí na hříbkách se zeleninou a rýží - postup přípravy
Osvěžte své menu lehkým a výživným pokrmem se skvělou chutí. Kuřecí na hříbkách připravíte rychle, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Základ
Příloha
Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a česnek, jarní cibulku a kapii nakrájejte nadrobno.
Poznámka: Před krájením z kapie odstraňte semeník.
Na pánvi s rozpáleným olejem smažte cibuli 2–3 minuty. K cibuli přidejte maso a pokračujte ve smažení další 3 minuty.
K masu přidejte hořčici a pokrm zaprašte hladkou moukou. Po další minutě smažení pokrm zalijte vývarem, do kterého vmíchejte houby.
Poznámka: Sušené houby předem namočte do vody, aspoň na 2 hodiny.
Nakonec přidejte nakrájenou zeleninu, kuličky jalovce, bobkový list, worcestrovou omáčku, sójovou omáčku, drcený kmín a pepř. Ingredience důkladně promíchejte a pokrm vařte, pod pokličkou, 20–30 minut, doměkka.
Kuřecí na hříbkách servírujte s vařenou rýží.
Poznámka: Rýži je obecně nutné vařit 15 minut. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě, uvedenými na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem