Kuře na hořčici s rakouským bramborovým salátem - postup přípravy
Kuře na hořčici je velmi chutné a lehké jídlo, které skvěle chutná v kombinaci s bramborovým salátem podle rakouského receptu. Kombinace kuřecího a hořčice podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty je famózní, proto ho neváhejte vyzkoušet. Zamilujete si ho.
Maso
Příloha
Nejprve si připravte salát. Brambory ve slupce zalijte vodou, osolte ji a vařte je 20 minut. Následně oloupejte a nakrájejte nadrobno červenou cibuli, kterou vložte do mísy a zasypte ji cukrem, solí a pepřem.
Do mísy přilijte vinný a lihový ocet, také přilijte jablečnou šťávu, vše zamíchejte a nechte 20 minut odležet. Uvařené brambory nechte mírně vychladnout a oloupejte je. Poté brambory nakrájejte na plátky a vložte je do mísy k cibuli.
Směs v míze zalijte vývarem a dejte ji bokem. Nyní nakrájejte omytou pažitku s petrželkou najemno a bylinky přidejte k bramborám. Vše zamíchejte a zalijte slunečnicovým olejem. Znovu vše zamíchejte a ochuťte solí a cukrem.
Poznámka: Salát vložte do lednice aspoň na 30 minut a nechte ho vychladit.
Zatímco se salát chladí, připravte si kuřecí maso. Kuřecí stehna osolte, opepřete a pomažte je z jedné strany hrubozrnnou hořčicí. Na pánvi poté rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli nakrájenou na proužky.
Po minutě smažení na cibuli položte všechna kuřecí stehna a podlijte je vodou. Poté pánev zakryjte pokličkou a vložte ji do předehřáté trouby na 180 °C. Kuře na hořčici pečte zakryté 40 minut a poté bez pokličky dalších 25 minut.
Upečené kuře na hořčici podávejte společně s připraveným rakouským bramborovým salátem.
Tip: Kuřecí stehna servírujte politá výpekem z pánve, který jim dodá zajímavější vzhled a zvýrazní jejich chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty