Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kaiserky z podmáslového těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Domácí kaiserky z podmáslového těsta - postup přípravy

Domácí kaiserky jsou jednoduché a také mnohdy zdravější než jiné pečivo. Recept na těsto zadělávané s podmáslím nám poskytla paní Romana Staňová.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nejprve si udělejte omládek. Dejte do mísy vodu, sladěnku, droždí a hladkou mouku. Vše promíchejte a nechte hodinu pracovat.

2. KROK

Pak přilijte podmáslí, přidejte sůl, sádlo, špaldovou a žitnou mouku. V receptu jí je uvedeno přibližné množství, tudíž ji přisypávejte, dokud se těsto nepřestává lepit, a zpracovávejte ho, dokud nebude hladké. Pak mísu přikryjte a nechte těsto hodinu kynout.

3. KROK

Rozdělte těsto na 10 částí. Každou rozválejte na dlouhý obdélník, srolujte ho, vyválejte asi 30 centimetrů dlouhý váleček a z něho poté umotejte kaiserku.

4. KROK

Dejte kaiserky na plech vyložený pečicím papírem a nechte je 30 minut kynout. Pak je posypejte libovolnými semínky, např. slunečnicovými. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 220 až 230 °C a pečte kaiserky asi 16 minut.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů