Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový guláš čili buřtguláš

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborový guláš čili buřtguláš - postup přípravy

Ať už toto jídlo znáte pod kterýmkoliv názvem, jistě se shodneme na tom, že není lepšího a rychlejšího pokrmu, když je hlad a nouze o suroviny. Pokud ho ještě neznáte, vyzkoušejte osvědčený recept podle paní Ladislavy Šatavové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Buřty nakrájejte na půlkolečka a brambory na větší kostky. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a na troše oleje ji v hrnci osmahněte dorůžova. Přisypejte sladkou papriku a celý kmín. Ihned přihoďte nakrájené buřty a vše společně chvíli opékejte. Poté obsah hrnce podlijte vroucí vodou, přidejte nakrájené brambory a trochu osolte a opepřete.

2. KROK

Guláš nechte na středním ohni vařit, dokud brambory nezměknou. Ke konci vaření, když už jsou brambory měkké, pokračujte ještě chvíli za stálého míchání. Tím se brambory „obrousí“ a drť guláš krásně a přirozeně zahustí. Úplně nakonec přidejte majoránku a drcený česnek, podle chuti případně ještě dosolte a dopepřete a můžete podávat spolu s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů