Bramborový guláš čili buřtguláš - postup přípravy
Ať už toto jídlo znáte pod kterýmkoliv názvem, jistě se shodneme na tom, že není lepšího a rychlejšího pokrmu, když je hlad a nouze o suroviny. Pokud ho ještě neznáte, vyzkoušejte osvědčený recept podle paní Ladislavy Šatavové.
Ingredience
Buřty nakrájejte na půlkolečka a brambory na větší kostky. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a na troše oleje ji v hrnci osmahněte dorůžova. Přisypejte sladkou papriku a celý kmín. Ihned přihoďte nakrájené buřty a vše společně chvíli opékejte. Poté obsah hrnce podlijte vroucí vodou, přidejte nakrájené brambory a trochu osolte a opepřete.
Guláš nechte na středním ohni vařit, dokud brambory nezměknou. Ke konci vaření, když už jsou brambory měkké, pokračujte ještě chvíli za stálého míchání. Tím se brambory „obrousí“ a drť guláš krásně a přirozeně zahustí. Úplně nakonec přidejte majoránku a drcený česnek, podle chuti případně ještě dosolte a dopepřete a můžete podávat spolu s čerstvým pečivem.