Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový nákyp s uzeninou a parmazánem

2,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramborový nákyp s uzeninou a parmazánem - postup přípravy

Máte-li chuť na jemné brambory s bohatou chutí uzeniny a sýra, připravte si snadný bramborový nákyp. Tento rychlý pokrm je ideální pro rodinný oběd i večeři.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky, které vařte, v osolené vodě, 15–20 minut, doměkka.

2. KROK

Mezitím nakrájejte párky na kolečka, která smažte na másle 3 minuty, společně s prolisovaným česnekem. Párky zalijte citronovou šťávou, ingredience zamíchejte a odstavte z tepla. 

3. KROK

Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte je. Poté do nich vmíchejte máslo. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte zakysanou smetanu a, nadrobno nakrájenou, mrkev s nakrájenou jarní cibulkou a kukuřicí. 

4. KROK

Přidejte také nakrájené zelené olivy a vše důkladně promíchejte. Do směsi vmíchejte také osmažené párky a polovinu směsi vložte do, olivovým olejem, vymazané zapékací mísy. 

5. KROK

Pokrm posypte polovinou množství, najemno nastrouhaným, parmazánem, který zakryjte druhou částí zeleninové směsi. Povrch pokrmu posypte zbylým parmazánem a oreganem.

6. KROK

Bramborový nákyp pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Jídlo můžete podávat v kombinaci s oblíbeným pečivem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříte se mnou?

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů