Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špenátová bábovka se šlehačkovým krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Špenátová bábovka se šlehačkovým krémem - postup přípravy

Bábovky jsou obvykle vnímány jako čistě nezdravé jídlo, u něhož byste se měli stydět, když si ho vychutnáte. S dnešním receptem nemusíte mít žádné výčitky svědomí, protože bude bábovka obsahovat špenát, který jí dodá skvělou chuť a nádherně jasnou barvu.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Šlehačka

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Nejdříve si připravte špenát a vložte ho do mixéru. Přidejte k němu rostlinný (olivový) olej a rozšlehejte. Získat musíte zcela hladkou směs, ve které nebudou žádné kousky špenátu. Na tyto účely můžete použít mixér na smoothie, stolní mixér nebo kuchyňský robot. Jednoduše jakýkoli spotřebič, díky kterému získáte hladkou směs.

2. KROK

Poté do hluboké mísy rozklepněte vejce a přidejte cukr. Rozšlehejte mixérem s metličkou. Směs musí být hladká a bílá. Bude to trvat cca 5–6 minut. Následně přidejte 300 ml mléka a špenátovou směs. Vezměte si metličku a jemně vše promíchejte, dokud se ingredience nespojí. Poté přidejte prosátou mouku, prášek do pečiva a vanilku. Mouku přidávejte postupně a neustále jemně míchejte metličkou, abyste vše spojili dohromady. Těsto musí být homogenní a pěnivé.

3. KROK

Nyní vezměte formu na bábovku a vymažte ji máslem. Poté ji ještě vysypte moukou a nalijte do ní připravené těsto. Rovnoměrně ho upravte stěrkou. Vložte formu do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte po dobu 45 minut.

4. KROK

Do mísy nasypte práškovou smetanu a přidejte 80 ml studeného mléka. Elektrickým mixérem šlehejte po dobu 5–6 minut, dokud nezískáte hustou a pevnou hmotu. Touto směsí naplňte cukrářský sáček. Po upečení počkejte, až bábovka zcela vychladne. Rozkrojte ji podélně, abyste získali dezert o dvou vrstvách. Krém naneste na spodní díl a zakryjte ho horní částí. Nakonec můžete vršek ozdobit čokoládovou polevou nebo nechat jen tak. Přejeme dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů