Brambory s kroupami a uzeným masem - postup přípravy
Brambory s kroupami, podle paní Hany Petrášové, jsou skvělou přílohou nejen k uzenému masu. Inspirujte se tradičním receptem a dopřejte si syté a vydatné jídlo.
Na brambory
Salát
Do hrnce s osolenou vodou vložte brambory a vařte je 15–20 minut, do změknutí. Do druhého hrnce nalijte osolenou vodu a kroupy vařte 20–30 minut.
Tip: Do hrnce s kroupami kápněte trochu oleje, díky kterému nebudou kroupy lepkavé.
V třetím hrnci vařte 15 minut uzené maso, které poté nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpusťte máslo s olejem a vložte do ní nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte 2–3 minuty. Po této době do pánve vložte plátky uzeného masa, které z každé strany smažte přibližně 2 minuty.
Maso z pánve vyndejte, sporák vypněte a do pánve s cibulí vsypte uvařené slité brambory, které rozšťouchejte a s cibulí smíchejte. Do směsi vmíchejte také slité uvařené kroupy a vše ochuťte solí a pepřem. Na závěr do brambor s kroupami přidejte nakrájený pórek.
Nyní připravte salát. Syrovou červenou řepu nastrouhejte najemno a v míse ji smíchejte s trochou citronové šťávy, olivovým olejem, solí, pepřem a cukrem.
Poznámka: Brambory s kroupami servírujte ozdobené petrželkou, společně s uzeným masem a salátem z červené řepy.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.