Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bělehradské brambory s vepřovým řízkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bělehradské brambory s vepřovým řízkem - postup přípravy

V případě, že vám došly nápady na polední menu, připravte si tento úžasně chutný recept podle Youtube kanálu Vaříme s Jančou. Jídlo je výživné díky zelenině a výrazné díky přidanému koření.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve dejte vařit brambory ve slupce, do osolené vody, na 15–20 minut. Poté nakrájejte omytou zeleninu na menší kousky a cibuli nadrobno.

Poznámka: Rajčata před krájením spařte a zbavte je slupky.

2. KROK

Kousky masa jemně naklepejte a zeleninu osolte, opepřete a ochuťte kmínem a paprikou. Na oleji smažte 1 minutu cibulku a poté k ní přidejte ochucenou zeleninu, kterou smažte přibližně 20 minut pod pokličkou, do změknutí.

3. KROK

Zatím si připravte maso, které ochuťte z obou stran grilovacím kořením a pepřem. Následně maso smažte z každé strany 5 minut. 

4. KROK

Nyní promačkejte uvařené brambory, které jste nechali vychladnout a oloupali z nich slupku. Poté do nich vmíchejte uvařenou zeleninu, kterou servírujte společně s usmaženým masem.  

Tip: Ke zpracování brambor použijte kulatý kráječ na brambory.

5. KROK

Poznámka: Hotové maso s brambory podávejte s kolečky cibule a nasekanou jarní cibulkou. Bělehradské brambory můžete připravit i z kupovaného leča.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů