Bůček na černém pivu se 3 druhy omáček - postup přípravy
Ať už vás čeká setkání s přáteli nebo jen chcete osvěžit své obědové menu, s bůčkem na černém pivu podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem nešlápnete vedle.
Ingredience
Do zapékací mísy nalijte černé pivo a smíchejte ho s kečupem, sladkou chilli omáčkou, drceným kmínem, černým pepřem, medem, hořčicí, sójovou omáčkou a worcestrovou omáčkou.
Poté nakrájejte nadrobno oloupané stroužky česneku a přidejte je do směsi s pivem společně s nakrájenou jarní cibulkou, nadrobno nakrájenou červenou cibulí a kapií.
Vepřový bůček nakrájejte na menší plátky o šířce 2 cm, ochuťte je solí a vložte je do připravené směsi v zapékací míse. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 90 minut.
Tip: Bůček na černém pivu servírujte s oblíbeným pečivem nebo bramborovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem