Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchta s Margotkou a tvarohovou náplní

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Buchta s Margotkou a tvarohovou náplní - postup přípravy

Provoňte svůj domov jednoduchým, ale nápaditým dezertem podle receptu paní Pavlíny Bušové. Buchta s Margotkou je nadýchaná a lahodná díky jemnému tvarohovému krému a zajímavá díky chuti čokolády.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Poté do těsta vešlehejte mléko, olej a nakonec vmíchejte kypřící prášek do pečiva, kakao, mouku a rum. 

Poznámka: Mouku přimíchávejte po částech. Je to proto, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Hotové těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a připravte si tvarohovou náplň. V míse smíchejte tvaroh, vejce, vanilkový cukr, vanilkový pudink v prášku, cukr, mléko a rum. Náplň rovnoměrně rozprostřete na těsto připravené na plechu. 

Poznámka: Pokud rumovému aromatu neholdujete, můžete rum vynechat.

3. KROK

Na závěr vše posypte čokoládou Margot, kterou jste nastrouhali na hrubém struhadle a buchtu s Margotkou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. 

4. KROK

Tip: Jestli je buchta upečená, poznáte tak, že do ní píchnete na několika místech špejlí. Pokud vyndáte čistou špejli, máte hotovo. Pokud se trochu těsta zachytí na špejli, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů