Buchta s Margotkou a tvarohovou náplní - postup přípravy
Provoňte svůj domov jednoduchým, ale nápaditým dezertem podle receptu paní Pavlíny Bušové. Buchta s Margotkou je nadýchaná a lahodná díky jemnému tvarohovému krému a zajímavá díky chuti čokolády.
Těsto
Náplň
Zdobení
V míse vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Poté do těsta vešlehejte mléko, olej a nakonec vmíchejte kypřící prášek do pečiva, kakao, mouku a rum.
Poznámka: Mouku přimíchávejte po částech. Je to proto, aby v těstu nevznikly hrudky.
Hotové těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a připravte si tvarohovou náplň. V míse smíchejte tvaroh, vejce, vanilkový cukr, vanilkový pudink v prášku, cukr, mléko a rum. Náplň rovnoměrně rozprostřete na těsto připravené na plechu.
Poznámka: Pokud rumovému aromatu neholdujete, můžete rum vynechat.
Na závěr vše posypte čokoládou Margot, kterou jste nastrouhali na hrubém struhadle a buchtu s Margotkou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Tip: Jestli je buchta upečená, poznáte tak, že do ní píchnete na několika místech špejlí. Pokud vyndáte čistou špejli, máte hotovo. Pokud se trochu těsta zachytí na špejli, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.