Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snadný a rychlý jablečný koláč hotový za 5 minut a bez vážení

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Snadný a rychlý jablečný koláč hotový za 5 minut a bez vážení - postup přípravy

Rychlý, snadný a velmi chutný jablkový koláč s minimem cukru a maximem chuti. Takový je báječný dezert, na jehož přípravu vám přinášíme recept. Tenké těsto plné jablkové náplně a příprava, která trvá jen pár minut, z něho dělá ideální variantu pro pohoštění nečekané návštěvy či pro zahnání akutní chuti na sladké. Navíc u ingrediencí uvádíme i hrnkovou variantu, která počítá s měrnou jednotkou (sklenicí) o objemu 200 ml.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké mísy vyklepněte tři vajíčka, přidejte k nim půl sklenice cukru, lžičku vanilkového cukru a asi čtvrt čajové lžičky soli a metličkou nebo elektrickým šlehačem vše šlehejte tak dlouho, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí a vajíčka nezískají jemně napěněnou konzistenci. Přilijte do směsi mléko a pokračujte ve šlehání. Na kamnech či v mikrovlnné troubě rozpusťte máslo, přilijte ho do směsi a dále šlehejte, dokud není homogenní.

2. KROK

Do jemného sítka nasypejte hladkou mouku a k ní přisypejte také dvě čajové lžičky prášku do pečiva. Obojí pak prosejte do vaječné směsi a důkladně ji promíchejte, abyste získal polotekuté, jemné a jednolité těsto.

3. KROK

Omyjte a osušte jablka, rozkrojte je na poloviny a vyjměte z nich stopky a jadřince. Aniž byste je loupali, rozkrájejte je na menší kostičky. Připravte si skleněnou zapékací misku, kterou bohatě vytřete máslem. Vsypte do ní pokrájená jablka a zalijte je připraveným těstem.

4. KROK

Koláč vložte do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C a pečte ho po dobu kolem 35 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na vlastnostech vaší trouby, proto doporučujeme provést test zapíchnutou špejlí. Jestliže na ní budou ulpívat kousky těsta, je třeba koláč ještě dopéct. Pokud je po vytažení suchá a čistá, můžete moučník vytáhnout z trouby a nechat vychladnout. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů