Buchta s mraženým ovocem a kokosem - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte nadýchaný dezert s exotickou a osvěžující chutí, kterým ohromíte všechny své blízké. Buchta s mraženým ovocem se rozplývá v ústech.
Těsto
Na posypání
Náplň
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko, olej, a jakmile se ingredience propojí, také směs mouky a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto vylijte na plech, vyložený pečicím papírem a posypte ho strouhaným kokosem. Ten pokryjte mraženými malinami, které předem zahřívejte 2–3 minuty v rendlíku.
Ovoce posypte další vrstvou strouhaného kokosu a dezert pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, ověřte pomocí špejle. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Upečenou buchtu s mraženým ovocem znovu posypte kokosem a nakonec moučkovým cukrem.
Tip: Dezert servírujte až po vychladnutí, díky tomu bude lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Meine Torten und Kuchenwelt – Benim pasta dünyam