Buchtičky s vanilkovým krémem - postup přípravy
Buchtičky s vanilkovým krémem podle receptu od paní Romany Važanské vás svou božskou chutí zavedou zpět do dětství.
Buchtičky
Krém
Rozdrobené droždí smíchejte v misce s trochou cukru a vlažným mlékem. Vytvořte tak kvásek, který nechte v teple vzejít pod utěrkou. Prosejte mouku přes síto a smíchejte ji se solí. Přidejte kvásek a nakonec i všechny ostatní suroviny. Dobře propracujte těsto.
Správně propracované těsto poznáte tak, že se nelepí na stěny mísy. Hotové těsto pak nechte přikryté utěrkou kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto vyklopte na mírně pomoučený vál a rozdělte ho na několik stejných dílů. Z každého vytvarujte váleček, který nakrájejte na malé kousky.
Nakrájené kousky poté namáčejte v rozpuštěném másle a pokládejte je těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. Potřete je rozšlehaným žloutkem a vložte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C dozlatova.
Na krém nalijte smetanu do hrnce a přidejte vyškrábaný vnitřek vanilky a poté i celý lusk. Po svaření lusk vyndejte a smetanu přeceďte.
Rozmíchejte pudink v mléce a za stálého míchání ho vlijte do smetany. Směs oslaďte podle chuti, stále míchejte a vařte, dokud nezískáte krém požadované hustoty.
Nakonec vlijte žloutky předem rozšlehané v trošce mléka, které s krémem dobře promíchejte. Krém můžete dochutit rumem, ale nemusíte, zejména pokud jej budou jíst malé děti.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.