Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaná zeleninová roláda z cukety

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Slaná zeleninová roláda z cukety - postup přípravy

Pokud vás ještě neomrzely různé recepty z cukety, připravte z ní originální pohoštění v podobě slané rolády. Hodí se ke každodenním i slavnostnějším příležitostem.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Ze středně velké cukety odkrojte tuhé konce a pak ji nastrouhejte na hrubém struhadlem. Osolte ji a nechte v sítu nějakou dobu okapat.

2. KROK

Rozšlehejte vejce, přidejte do nich okapanou cuketu, 2 lžíce kysané smetany, sůl a pepř a hladkou mouku. Pokud by byla směs moc řídká, mouky můžete použít více.

3. KROK

Dobře vše promíchejte. Výsledné těsto nalijte na plech, který jste si předem vyložili pečicím papírem a ten potřeli olivovým olejem.

4. KROK

Druhou cuketu nastrouhejte na tenounké plátky. Vyskládejte je rovnoměrně na vrch těsta a mírně osolte. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte těsto 20 až 25 minut.

5. KROK

Během pečení dejte do mixéru tvaroh, malou hrst petrželky, česnek, lžíci zakysané smetany, uzenou papriku a sůl dle chuti. Rozmixujte na jemnou tvarohovou „pomazánku“. Nakrájejte rajče na tenká půlkolečka a papriku na slabé proužky.

6. KROK

Plech s vychladlým korpusem přikryjte pečicím papírem a otočte, aby bylo těsto nahoře a pláty cuket dole. Poté odstraňte pečicí papír z vršku korpusu.

7. KROK

Rovnoměrně ho potřete tvarohovou pomazánkou. Poté na ní vytvořte několik řad z rajčat a papriky. Na závěr vše za pomoci papíru srolujte, dobře utáhněte a dejte na několik hodin do lednice. Hotovou roládu nakrájejte na plátky a podávejte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů