Bylinkové pesto s medem a citronovou šťávou - postup přípravy
Bylinkové pesto poslouží jako ochucovadlo do salátů, ale také jej můžete servírovat s pečivem nebo masem. Správně skladované pesto vám vydrží čerstvé i několik týdnů.
Ingredience
Na zalití
Jarní cibulku omyjte a nakrájejte ji na kolečka. Nasekejte také omytou petrželku s česnekovými výhonky a vše společně rozmixujte.
Do rozmixované směsi vsypte sůl, mletou sladkou papriku, med, citronovou šťávu a olej. Pestem naplňte sterilizované sklenice s víky a na povrch každého pesta nalijte olej tak, aby jej celý pokrýval.
Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Pesto uchovávejte v chladu na temném místě. Můžete jej podávat k pečivu nebo k masu.
Tip: Pesto můžete také zmrazit. V takovém případě jím vyplňte formu na led, přikryjte ji potravinovou fólií a vložte do mrazáku. Ledové kostky pesta můžete dále skladovat ve vzduchotěsném sáčku.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Сейчас Приготовим!