Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bylinkové pesto s medem a citronovou šťávou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Bylinkové pesto s medem a citronovou šťávou - postup přípravy

Bylinkové pesto poslouží jako ochucovadlo do salátů, ale také jej můžete servírovat s pečivem nebo masem. Správně skladované pesto vám vydrží čerstvé i několik týdnů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Na zalití

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jarní cibulku omyjte a nakrájejte ji na kolečka. Nasekejte také omytou petrželku s česnekovými výhonky a vše společně rozmixujte.

2. KROK

Do rozmixované směsi vsypte sůl, mletou sladkou papriku, med, citronovou šťávu a olej. Pestem naplňte sterilizované sklenice s víky a na povrch každého pesta nalijte olej tak, aby jej celý pokrýval.

Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.

3. KROK

Pesto uchovávejte v chladu na temném místě. Můžete jej podávat k pečivu nebo k masu.

Tip: Pesto můžete také zmrazit. V takovém případě jím vyplňte formu na led, přikryjte ji potravinovou fólií a vložte do mrazáku. Ledové kostky pesta můžete dále skladovat ve vzduchotěsném sáčku.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů