Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květáková omáčka

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Květáková omáčka - postup přípravy

Květáková omáčka se hodí k těstovinám nebo k bramborovým gnocchi a doplnit je můžete jakýmkoliv masem nebo třeba grilovanou zeleninou. Vyzkoušejte osvědčený recept, o který se s námi podělila paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Květák rozeberte na růžičky a v osolené vodě ho uvařte úplně doměkka. Po dovaření vodu slijte do misky a nevylévejte ji.

2. KROK

Nasekejte cibuli nadrobno a nechte ji zpěnit na kousku rozehřátého másla. Přidejte k ní uvařený květák a nechte ho chvilku osmahnout. Přidejte mletý kmín, pepř a trochu soli a vše zalijte vývarem z květáku.

3. KROK

Obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré, přilijte smetanu a nechte vše společně provařit. Omáčku ochutnejte, podle chuti ji dosolte nebo připepřete a zjemněte ji kouskem másla.

4. KROK

Hotovou omáčku ihned podávejte přelitou přes těstoviny, gnocchi nebo zeleninu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů