Cappuccino řezy se šlehačkou - postup přípravy
Jemné kávové řezy s krémem s příchutí oříškového cappuccina vám učarují na první ochutnání. O svůj osvědčený recept se podělila paní Dagmar Kazdová.
Na korpus
Na krém
Na dohotovení
Nejprve dva balíčky pudinku svařte v mléce s cukrem do husté konzistence, odstavte z plotny a nechte vychladnout. Zatímco pudink chladne, připravte těsto.
Uvařte silnou kávu. Vejce vyklepněte do mísy, přidejte cukr a 8 lžic ještě horké kávy a vše vyšlehejte do pěny. Přes jemné sítko do směsi v několika krocích prosejte hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidejte olej a vše jemnými krouživými pohyby ode dna promíchejte s našlehanými vejci do homogenní hmoty. Tu vlijte na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C na asi 8 až 10 minut. Dopečený korpus nechte vychladnout.
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem a vyšlehejte obojí do jemné krémovité pěny. Po lžících do ní zašlehejte vychladlý pudink. Během šlehání přidejte rum a tvaroh a dochuťte práškovým cappuccinem. Jeho přesné množství bude záležet jak na vaší chuti, tak i na druhu, který použijete. Některé jsou chuťově výraznější, a tak bude stačit menší množství, a jiné naopak. Pokud by byl krém stále málo výrazný, přidejte ještě podle chuti cukr.
Vychladlý korpus položte na tác, v rovnoměrné vrstvě na něj rozetřete cappuccinový krém a urovnejte jeho povrch do hladké roviny. Smetanu vyšlehejte do pevné pěny se ztužovačem a rozetřete ji na vrstvu krému.