Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaninové rolky se smetanovou náplní s vajíčkem a okurkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Slaninové rolky se smetanovou náplní s vajíčkem a okurkou - postup přípravy

Připravte jich raději více, velmi rychle totiž mizí ze stolu! Nekonečně voňavé a chutné slaninové roládky jsou plněné smetanovou náplní s vejci a okurkou a nadchnou úplně každého, kdo je ochutná. Pokud si proto chcete šplhnout u šéfa či kolegů, připravte jim tuhle dobrotu a už navždy vás budou zbožňovat.

Ingredience pro:
12 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si roli alobalu, ze kterého připravíte formu na roládky. Odřízněte 40 centimetrů alobalu, přeložte ho podélně na poloviny a pak ještě jednou. Tím vám vznikne pruh o šířce 10 centimetrů. Stočte tento pruh do roličky, ale ne příliš pevně. Měli byste získat válečky o průměru kolem 1,5 centimetru (pokud máte doma originální formy na trubičky, pak tento krok samozřejmě můžete přeskočit). Celkem by jich mělo vzniknout 12 kusů.

2. KROK

Plátky slaniny obalte kolem alobalových válečků a vyskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Vložte je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte slaninu po dobu 8 až 10 minut, aby na povrchu krásně zezlátla a válečky držely pohromadě.

3. KROK

Vajíčka uvařte na tvrdo (asi 10 minut ve vroucí vodě) a nastrouhejte je na jemném struhadle do hluboké misky. Přidejte k nim trochu soli a okurky nastrouhané na hrubém struhadle. Kopr opláchněte pod proudem vody, osušte ho papírovými utěrkami a odstraňte velmi tuhé stonky. Lístky pak nasekejte na jemné kousky, které přihoďte do mísy s okurkami a vejci. Přidejte prolisovaný česnek a dvě polévkové lžíce smetany či majonézy a všechno důkladně promíchejte.

4. KROK

(Tip: Pokud se vám zdá, že je okurka příliš vodnatá, poté, co ji nastrouháte, ji posypejte solí, promíchejte a nechte chvilku vedle sát. Poté, co pustí šťávu, je vymačkejte přes sítko nebo v bavlněné utěrce a až poté je přidejte do směsi.)

5. KROK

Získanou náplň vložte do zdobicího sáčku a s jeho pomocí ji naplňte do již upečených slaninových rolád, které jste předtím sundali z alobalových válečků. Jakmile jsou všechny rolky naplněné, vyskládejte je na tác a podávejte. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů