Slaninové rolky se smetanovou náplní s vajíčkem a okurkou

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Slaninové rolky se smetanovou náplní s vajíčkem a okurkou - postup přípravy

Připravte jich raději více, velmi rychle totiž mizí ze stolu! Nekonečně voňavé a chutné slaninové roládky jsou plněné smetanovou náplní s vejci a okurkou a nadchnou úplně každého, kdo je ochutná. Pokud si proto chcete šplhnout u šéfa či kolegů, připravte jim tuhle dobrotu a už navždy vás budou zbožňovat.
1. KROK

Připravte si roli alobalu, ze kterého připravíte formu na roládky. Odřízněte 40 centimetrů alobalu, přeložte ho podélně na poloviny a pak ještě jednou. Tím vám vznikne pruh o šířce 10 centimetrů. Stočte tento pruh do roličky, ale ne příliš pevně. Měli byste získat válečky o průměru kolem 1,5 centimetru (pokud máte doma originální formy na trubičky, pak tento krok samozřejmě můžete přeskočit). Celkem by jich mělo vzniknout 12 kusů.

2. KROK

Plátky slaniny obalte kolem alobalových válečků a vyskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Vložte je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte slaninu po dobu 8 až 10 minut, aby na povrchu krásně zezlátla a válečky držely pohromadě.

3. KROK

Vajíčka uvařte na tvrdo (asi 10 minut ve vroucí vodě) a nastrouhejte je na jemném struhadle do hluboké misky. Přidejte k nim trochu soli a okurky nastrouhané na hrubém struhadle. Kopr opláchněte pod proudem vody, osušte ho papírovými utěrkami a odstraňte velmi tuhé stonky. Lístky pak nasekejte na jemné kousky, které přihoďte do mísy s okurkami a vejci. Přidejte prolisovaný česnek a dvě polévkové lžíce smetany či majonézy a všechno důkladně promíchejte.

4. KROK

(Tip: Pokud se vám zdá, že je okurka příliš vodnatá, poté, co ji nastrouháte, ji posypejte solí, promíchejte a nechte chvilku vedle sát. Poté, co pustí šťávu, je vymačkejte přes sítko nebo v bavlněné utěrce a až poté je přidejte do směsi.)

5. KROK

Získanou náplň vložte do zdobicího sáčku a s jeho pomocí ji naplňte do již upečených slaninových rolád, které jste předtím sundali z alobalových válečků. Jakmile jsou všechny rolky naplněné, vyskládejte je na tác a podávejte. 

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 213 hlasů
Nahlásit chybu
100 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Hlavní chody
Masová směs s rýží
1 hlasů
20 minut
45 minut
Hlavní chody
Pečená žebírka s bramborem a zakysanou smetanou
4 hlasů
30 minut
55 minut
Zavařování
Naložené kuřecí maso
42 hlasů
30 minut
300 minut
rychlé pokrmy
Domácí párek v rohlíku, který se stane netradiční svačinou
0 hlasů
15 minut
25 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Přílohy

Saláty