Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čebureky ze zelných listů

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Čebureky ze zelných listů - postup přípravy

Klasický čeburek, tedy smažená kapsa z těsta, jež je plněna mletým masem, je už dávno passé. Ovšem varianta se zelnými listy, to už je jiná pohádka. Jen si ji zkuste a posuďte sami.

Ingredience pro:
1 porce

Obal

Těsto

Náplň

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Ze zelné hlávky odřežte stopku a nechejte ji vařit ve vroucí vodě po dobu 10 minut. Po vytažení ji rozdělte na jednotlivé listy. Cibuli rozmixujte či nakrájejte nadrobno. Mrkev nastrouhejte.

2. KROK

Na rozpáleném oleji orestujte cibulku a po chvíli k ní přihoďte i nastrouhanou mrkev. Maso dejte do hluboké mísy, osolte jej, opepřete a přidejte další koření dle vaší chuti. Dodejte k němu smaženou cibulku s mrkví a důkladně promíchejte.

3. KROK

Ze zelného listu vždy odřežte žebro (pevný, světlejší střed listu) viz video a na jednu jeho polovinu naneste přiměřené množství náplně. Přimáčkněte druhou polovinou a postup opakujte, dokud vám nedojde náplň.

4. KROK

Do dostatečně velké zapékací mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete, přidejte mouku a důkladně promíchejte. Na pánvi rozpalte rostlinný olej a každý čeburek důkladně ponořte do těstíčka. Takto obalený jej dejte smažit pod pokličkou z obou stran dozlatova. Jakmile osmažíte všechny kusy, můžete podávat. Dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů