Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česnečka s vejcem a opečenými krutony

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 3 minuty
čas vaření Vaření: 5 minut

Česnečka s vejcem a opečenými krutony - postup přípravy

Ať už vás bacil bacil, anebo potřebujete „vyprostit“ od kocoviny po včerejším flámu, poctivá česnečka obojí zastane na výbornou. Vyzkoušejte vylepšený rodinný recept podle tatínka paní Jaroslavy Slavíkové a moc si pochutnáte.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Ingredience jsou uvedené na jednu porci polévky, která se až na chlebové krutony připravuje přímo v talíři.

2. KROK

Chléb rozkrájejte na menší kostičky. Na pánvi rozehřejte trochu vepřového sádla a opečte na něm chlebové kostičky dozlatova. Těsně před dopečením je podle chuti osolte.

3. KROK

Do hlubokého talíře vyklepněte jedno vajíčko, přidejte prolisované stroužky česneku, sůl, majoránku, mletý černý pepř a asi lžičku sádla.
V rychlovarné konvici přiveďte k varu vodu a zalijte s ní ingredience v talíři a poté všechny ingredience ve vodě prošlehejte vidličkou. Nakonec do polévky nasypejte opečené kousky chleba a ihned podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů