Česnečka s vejcem a opečenými krutony - postup přípravy
Ať už vás bacil bacil, anebo potřebujete „vyprostit“ od kocoviny po včerejším flámu, poctivá česnečka obojí zastane na výbornou. Vyzkoušejte vylepšený rodinný recept podle tatínka paní Jaroslavy Slavíkové a moc si pochutnáte.
Ingredience
Ingredience jsou uvedené na jednu porci polévky, která se až na chlebové krutony připravuje přímo v talíři.
Chléb rozkrájejte na menší kostičky. Na pánvi rozehřejte trochu vepřového sádla a opečte na něm chlebové kostičky dozlatova. Těsně před dopečením je podle chuti osolte.
Do hlubokého talíře vyklepněte jedno vajíčko, přidejte prolisované stroužky česneku, sůl, majoránku, mletý černý pepř a asi lžičku sádla.
V rychlovarné konvici přiveďte k varu vodu a zalijte s ní ingredience v talíři a poté všechny ingredience ve vodě prošlehejte vidličkou. Nakonec do polévky nasypejte opečené kousky chleba a ihned podávejte.