Jednoduchá houbová polévka ze sušených hub

i Zdroj fotografie: Jitka Zeiselová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jednoduchá houbová polévka ze sušených hub - postup přípravy

Nemusíte zápolit s bramboračkou, kulajdou či jinými složitými polévkami, abyste si mohli vychutnat nasušené plody podzimního houbaření. Prostě smíchejte zeleninu, brambory a houby, jako to udělala paní Jitka Zeiselová, a získáte prvotřídní rychlou polévku.
1. KROK

Na sádle osmahněte najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidejte nadrobno nakrájenou mrkev a celer a vše společně chvilku restujte. Zeleninu v hrnci zalijte vodou nebo vývarem. Přidejte na kostky nakrájené brambory, sušené houby, podle chuti sůl, pepř a kmín a vařte, dokud brambory nezměknou.

2. KROK

Když jsou brambory v polévce uvařené, přidejte čerstvý či sušený libeček a dva tavené sýry Apetito (nebo kelímek sladké smetany). Nechte rozpustit, přilijte rozkvedlaná vajíčka a dochuťte majoránkou a prolisovaným česnekem. Polévku ozdobte jemně nasekanou pažitkou a petrželkou a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 354 hlasů
Nahlásit chybu
72 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt