Česneková pasta se solí a olejem - postup přípravy
Česneková pasta je aromatická a poslouží jako doplněk k těstovinám, masu i jako komponent do pomazánek. Výhodou je rychlá příprava a dlouhá trvanlivost.
Základ
Na zalití (1 sklenice)
Oloupaný česnek rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu smíchejte se solí, olejem a vložte ji do sterilizovaných sklenic.
Poznámka: Díky receptu můžete naplnit až 5 sklenic o objemu 250–300 ml.
Povrch pasty zalijte olejem, sklenice uzavřete a skladujte je v lednici.
Poznámka: Sterilizace je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení pasty bakteriemi. Při správném skladování česneková pasta vydrží 6–7 měsíců.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Мариной Ломака

