Česneková pomazánka se sýrem - postup přípravy
Pokud plánujete vánoční party, nebo vás překvapí neohlášená návštěva, připravte rychlou česnekovou pomazánku se sýrem podle paní Hany Petrášové. Skvělá je především v kombinaci s hroznovým vínem, mandarinkami, hruškami, ananasem nebo lehce kyselými jablky.
Ingredience
V míse pečlivě smíchejte změklé máslo s měkkým tvarohem. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte ho do mísy a opět vše důkladně promíchejte.
Do mísy přidejte prolisovaný česnek. Pomazánku dochuťte solí a vše pečlivě smíchejte. Poté ji natřete na nakrájené čerstvé pečivo.
Hotové jednohubky můžete ozdobit čerstvým nebo kompotovaným ovocem, jako je například hroznové víno, mandarinky, ananas, jablka, hrušky nebo granátové jablko.
Tip: Čerstvé fíky překrojte na čtvrtiny a zkaramelizujte je na pánvi s hnědým cukrem a balzamikovým octem. Ještě horké je položte na pečivo s česnekovou pomazánkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.