Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vajíčková pomazánka s majonézou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vajíčková pomazánka s majonézou - postup přípravy

Vyzkoušejte vajíčkovou pomazánku podle osvědčeného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, vykouzlíte rychlou a lahodnou večeři. Když pomazánku navíc namažete na krajíc čerstvého chleba a posypete jarní cibulkou, okouzlíte celou rodinu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Vejce vložte do vhodně velké nádoby a zalijte studenou vodou, tak aby byla celá ponořená. Přiveďte k varu a vařte po dobu 10 minut.

2. KROK

Uvařená vejce zchlaďte studenou vodou. Až zcela vychladnou, oloupejte je a nakrájejte nožem na malé kostičky. Pokud máte, můžete použít kráječ na vejce.

3. KROK

Malou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na drobné kostičky nakrájejte také kyselou okurku. Kousky cibule i okurky musí být opravdu drobné, aby měla výsledná pomazánka hladkou konzistenci.

4. KROK

Nakrájenou cibuli a okurku přimíchejte k vajíčkům. Přidejte lžičku plnotučné hořčice, majonézu a pečlivě promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

5. KROK

Zelenou část jarní cibulky nasekejte nahrubo. Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem, posypanou jarní cibulkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů