Jemná drožďová pomazánka se smetanou

i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jemná drožďová pomazánka se smetanou - postup přípravy

Pomazánka z čerstvého droždí a vajíček podle receptu od paní Petry Pospíchalové je něco, co ve vaší domácí kuchařce prostě nesmí chybět. Nejenže díky ní zajistíte chutnou a rychlou večeři, kdykoliv nebude času nazbyt, ale hodí se i jako pomazánka na chlebíčky či jednohubky při slavnostních příležitostech.
1. KROK

Oloupejte cibuli a nasekejte ji nadrobno. V pánvi rozehřejte trochu oleje a nechte v něm zpěnit nakrájenou cibulku. Rozdrobte do pánve droždí, počkejte, až se rozpustí, a poté jej osolte, opepřete a okmínujte.

2. KROK

Do drožďové směsi vyklepněte dvě vajíčka a míchejte, dokud se nesrazí. Směs zjemněte kouskem másla a dvěma lžičkami plnotučné smetany. Promíchejte ji, podle chuti případně ještě přisolte či opepřete a nechte vychladnout.

3. KROK

Hotovou a zchladlou pomazánku natírejte na čerstvé pečivo a ozdobte ji čerstvou nebo nakládanou zeleninou a jemně nasekanými čerstvými bylinkami.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 283 hlasů
Nahlásit chybu
113 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt