Chléb smažený ve vajíčku se šunkou - postup přípravy
V evropských zemích se mu říká francouzský toust, v Česku se z něho stal způsob, jak zužitkovat zbytky z lednice. Vyzkoušejte verzi se šunkou, případně sýrem podle paní Hany Petrášové.
Ingredience
Vejce rozšlehejte s trochou soli. Obalte v něm plátky chleba, který vložte do rozpálené pánve s trochou rostlinného oleje nebo sádla.
Navrch chleba položte plátek šunky, případně i plátek sýra. Druhou možností je sýr nastrouhat a přimíchat do vajíčka. Šunku a sýr potřete zbylým vajíčkem. Poté, co se topinka osmaží z jedné strany dozlatova, otočte ji na stranu se šunkou a sýrem a nechte ji rovněž zezlátnout.
Po dosmažení chléb podle chuti posypejte pepřem, potřete trochou hořčice, případně kečupem nebo chilli omáčkou, poklaďte je čerstvou nebo nakládanou zeleninou a podávejte.