Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené bramborové sendviče

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečené bramborové sendviče - postup přípravy

Chystáte večírek či pohoštění pro přátele do práce a přemýšlíte o nějaké jednoduché, zato efektní a neobvyklé dobrotě? Pak pro vás máme netradiční recept na zajímavé sendviče z bramborového těsta se zeleninou, které je jednak velmi lahodné a jednak mnohem zdravější než klasické těsto. Dá se do něj přidat také třeba strouhaná dýně či cuketa, případně i jiné druhy zeleniny a výsledek bude vždy perfektní. Pokud přichystáte tuhle dobrotu pro své přátele, připravte si rovnou i několik papírků s recepty, nebudete je stíhat rozdávat.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Mrkev a brambory omyjte a očistěte a nastrouhejte obojí na hrubém struhadle. Oloupejte a očistěte i oba druhy cibule a nakrájejte je na drobné kousky. Všechny druhy zeleniny společně smíchejte dohromady v jedné míse, přidejte k nim sůl, pepř a rozmarýn.




Vajíčka rozklepněte do misky, rozšlehejte je vidličkou a zalijte jimi připravenou zeleninovou směs. Všechno dobře promíchejte a nalijte do plechu vyloženého pečicím papírem. Vložte do trouby péct po dobu 30 minut na teplotu 170 °C.

Hotovou upečenou placku nechte lehce vychladnout a nakrájejte ji na stejně velké čtverce. Každý čtverec potřete ricottou, položte na ně plátky šunky a posypejte trochou strouhaného tvrdého sýra. Všechny čtverce k sobě přiklopte, abyste vytvořili sendviče a vyrovnejte je opět na plech. Jejich povrch posypejte strouhanou mozzarellou a dejte zapéct do trouby na 15 minut při teplotě 180 °C.

Sendviče podávejte nejlépe teplé (dají se i ohřát v mikrovlnné troubě).

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů