Churros s čokoládou z odpalovaného těsta - postup přípravy
Churros s čokoládou jsou lahodně křupavým dezertem s jemnou polevou. Ideální jsou jako rychlé občerstvení při oslavách, ale také k posezení s blízkými ve všední den.
Těsto
K pomazání
Poleva
Nejprve připravte těsto. V hrnci smíchejte vodu s cukrem, solí a máslem. Směs začněte zahřívat a, po rozpuštění másla, do ní vmíchejte mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Těsto, za stálého míchání, zahřívejte, dokud se ingredience nespojí. Potrvá to 5–10 minut. Těsto následně přendejte do mísy, kde ho rozprostřete po stěnách a chvíli ho nechte volně chladnout. Zatím v jiné míse rozšlehejte vejce, která, postupně, do těsta zapracujte.
Hotové těsto vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého vytvářejte na plechu, vyloženém pečicím papírem, pruhy o délce přibližně 8 cm.
Poznámka: Před nanášením těsta na pečicí papír ho potřete máslem.
Tip: Churros vytvářejte na pečicím papíru, který předem rozdělte na menší kousky. Těsto se vám z papíru bude lépe přendávat do oleje.
Churros smažte v rozpáleném oleji po dobu 3 minut. Poté je odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonnosti vašeho sporáku. Těsto by mělo být usmažené dozlatova.
Dezert nechte volně vychladnout na chladící mřížce a zatím připravte polevu. Mléko smíchejte s cukrem a rozlámanou čokoládou. Směs zahřívejte přibližně 2 minuty. Mezitím v jiné misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou a vzniklou tekutinu vmíchejte do čokolády.
Pokračujte ve vaření další 2 minuty, dokud poleva nezhoustne a poté ji přelijte do servírovací nádoby.
Tip: Churros servírujte společně s čokoládou, do které je před konzumací vždy namočte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Delmira Cooking