Čokoládová roláda s tvarohovým krémem překvapí úžasnou chutí - postup přípravy
Čokoládová roláda je ideální volbou pro návštěvu ke kávě nebo čaji. Stejně tak s ní ale můžete příjemně překvapit svou rodinu. Podívejte se, jak snadno můžete tento úžasný dezert připravit v pohodlí vlastní kuchyně.
Korpus
Roláda
Krém
Roládu můžete připravit z piškotu, který si sami upečete, anebo také ze sušenek. Díky tomu se vyhnete pečení. Na piškot vyšlehejte vejce s cukrem, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mělo by to trvat asi 4–5 minut. Získat musíte bílou, pevnou hmotu. Nepřestávejte šlehat a přidejte mléko a poté olej. Vše dohromady promíchejte.
Následně do tekuté směsi přidejte suché ingredience na těsto: mouku, prášek do pečiva a kakao. Pokračujte ve šlehání mixérem a vytvořte homogenní těsto. Hotový piškot nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 40–50 minut. Hotový piškot vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce. Než s ním budete pracovat, musí mít pokojovou teplotu.
Jakmile piškot vychladne, rozlámejte ho na malé kousky. Přidejte fermentované mléko a rozpuštěnou hořkou nebo mléčnou čokoládu (záleží na vás). Vše propracujte šťouchadlem na brambory, anebo můžete použít kuchyňského robota, s nímž to bude mnohem jednodušší a rychlejší. Těsto se nesmí rozpadat. Vložte ho do sáčku, aby nevyschlo.
Nyní si připravte krém. Do tvarohu přidejte moučkový cukr a rozpuštěnou bílou čokoládu. Vše vyšlehejte mixérem dohladka. Přidejte mák a promíchejte stěrkou. Potravinářskou fólii rozložte na pracovní plochu. Těsto na ní rozetřete a vyválejte na obdélník. Poté naneste tvarohový krém a pomocí fólie srolujte. Hotovou roládu do ní zabalte a vložte na pár hodin do lednice.