Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnková hrstková polévka s pažitkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Hrnková hrstková polévka s pažitkou - postup přípravy

Pokud máte ve spíži zbytky různých luštěnin, vyzkoušejte tuto hrnkovou hrstkovou polévku podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Podávat ji můžete s čerstvě nasekanou pažitkou nebo jinou oblíbenou bylinkou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Kroupy s čočkou nejdříve properte a namočte je na 2 hodiny do vody. Poté properte rýži. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na drobné kostičky.

2. KROK

Do hrnce přidejte máslo, nakrájenou cibuli a olej. Poté za stálého míchaní vytvořte světlou jíšku. Mezitím v jiném hrnci přiveďte vývar k varu.

3. KROK

Do vývaru nasypte rýží a namočené kroupy s čočkou. Poté polévku dochuťte prolisovaným česnekem a Podravkou. Hrnec přiklopte poklicí a vařte ji přibližně 30 minut.

4. KROK

Jakmile jsou luštěniny měkké, přidejte do polévky jíšku, pečlivě ji promíchejte a provařte ji po dobu 7–10 minut. Poté ji případně dochuťte solí.

5. KROK

Hotovou hrstkovou polévku můžete ihned podávat. Před servírováním ji ještě posypte čerstvou nasekanou pažitkou.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů