Čokoládové kostky s nutellovým krémem - postup přípravy
Čokoládové kostky podle Youtube kanálu Vaření s Jančou jsou úžasnou kombinací čokolády a nutelly, které miluje snad každý. Dezert je lahodný a nadýchaný.
Korpus
Krém
Poleva
V míse vyšlehejte vejce a přidejte k nim mléko, olej, moučkový cukr, mouku, kypřící prášek do pečiva a kakao. Z ingrediencí vyšlehejte těsto, které vlijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Poté ho nechte volně chladnout.
Tip: Zda je korpus upečený, poznáte, když do něj píchnete špejlí. V případě, že ji vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na špejli trocha těsta uchytí, ještě chvíli pečte.
Nyní si připravte krém. Ve větší míse vyšlehejte změklé máslo, moučkový cukr a nutellu. Poté korpus horizontálně překrojte na polovinu a polovinou množství krému potřete povrch jedné poloviny. Druhou polovinou korpusu krém přikryjte.
Poznámka: Dezert vložte minimálně na 30 minut do lednice, aby krém ztuhl.
Zatímco krém tuhne, připravte polevu. V rendlíku smíchejte rozlámanou čokoládu s olejem a ve vodní lázni ji rozpusťte a vychladlý korpus polevou polejte.
Tip: Zbytek krému vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a jednotlivé čokoládové kostky ozdobte. Inspirovat se můžete zdobením ve videu níže.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou