Ruská zmrzlina ze Salka na 2 způsoby - postup přípravy
Ruská zmrzlina ze Salka je dezert, který si snadno připravíte i bez zmrzlinovače. Vyzkoušejte domácí verzi oblíbené pochoutky a užijte si sladké osvěžení.
1. postup
2. postup
1. postup
Smetanu vyšlehejte dotuha, vešlehejte do ní Salko a vzniklou směsí pokryjte dortový oplatek, který předem vložte do dortového ráfku.
Tip: Stěny ráfku pokryjte cukrářskou fólií.
Smetanovou směs pokryjte druhým dortovým oplatkem, dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte ho do mrazáku na 5–6 hodin.
2. postup
Zakysanou smetanu vyšlehejte se smetanou ke šlehání a cukrem dotuha. Přidejte Salko a směsí pokryjte dortový oplatek v dortovém ráfku. Zakryjte ji druhým oplatkem a dezert vložte na 5–6 hodin do mrazáku.
Ruskou zmrzlinu ze Salka podávejte nakrájenou na kousky v libovolných tvarech. Můžete zvolit tvar obdélníku nebo trojúhelníku.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: [Еда без Труда] Ольга Мирошниченко