Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ruská zmrzlina ze Salka na 2 způsoby

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Ruská zmrzlina ze Salka na 2 způsoby - postup přípravy

Ruská zmrzlina ze Salka je dezert, který si snadno připravíte i bez zmrzlinovače. Vyzkoušejte domácí verzi oblíbené pochoutky a užijte si sladké osvěžení.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

1. postup

2. postup

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

1. postup

Smetanu vyšlehejte dotuha, vešlehejte do ní Salko a vzniklou směsí pokryjte dortový oplatek, který předem vložte do dortového ráfku. 

Tip: Stěny ráfku pokryjte cukrářskou fólií. 

2. KROK

Smetanovou směs pokryjte druhým dortovým oplatkem, dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte ho do mrazáku na 5–6 hodin.  

3. KROK

2. postup

Zakysanou smetanu vyšlehejte se smetanou ke šlehání a cukrem dotuha. Přidejte Salko a směsí pokryjte dortový oplatek v dortovém ráfku. Zakryjte ji druhým oplatkem a dezert vložte na 5–6 hodin do mrazáku. 

4. KROK

Ruskou zmrzlinu ze Salka podávejte nakrájenou na kousky v libovolných tvarech. Můžete zvolit tvar obdélníku nebo trojúhelníku. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů