Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové kostky s vanilkovým krémem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 47 minut

Čokoládové kostky s vanilkovým krémem - postup přípravy

Připravte si čokoládové kostky s vanilkovým krémem podle 100 let starého receptu. V dezertu najdete jemnou náplň, která potěší každého milovníka sladkých dobrot.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Poleva

K navlhčení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do vaječných bílků se špetkou soli, za stálého šlehání, přidávejte polovinu množství cukru. 

Poznámka: Cukr přidávejte postupně, aby se ingredience lépe propojily. 

2. KROK

V jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky s druhou polovinou cukru do světlé pěny, do které následně vlijte vodu. Ve vedlejší misce smíchejte mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva a suché ingredience do žloutkové směsi, natřikrát, prosejte.  

Poznámka: Do suchých ingrediencí můžete vmíchat také vanilkový cukr. 

3. KROK

Směs důkladně zamíchejte a poté, co vznikne hladké těsto, vmíchejte do něj sníh z bílků. Těsto vylijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

4. KROK

Tip: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle, kterou do něj zapíchnete. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Během pečení připravte krém. V rendlíku smíchejte vejce s cukrem a škrobem. Do vzniklé hladké hmoty vmíchejte kondenzované mléko a kravské mléko a rendlík položte na sporák. Směs zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí. 

6. KROK

Krém přelijte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, položte na něj fólii tak, aby se ho přímo dotýkala.

7. KROK

Vychladlý korpus horizontálně rozřízněte na dvě části. Obě části korpusu navlhčete mlékem a dokončete krém. V míse vyšlehejte změklé máslo s vanilkovým cukrem a poté do něj vešlehejte krém. 

8. KROK

První část korpusu vložte do dortového ráfku a krémem ji potřete. Na krém položte druhou část korpusu, celý dezert zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 3–4 hodiny do lednice. 

9. KROK

Nakonec si připravte polevu. V rendlíku smíchejte cukr s kakaem a zakysanou smetanou. Směs, za stálého míchání, zahřívejte 2–3 minuty a polevou pokryjte celý povrch dezertu, který jste vyndali z dortového ráfku. 

10. KROK

Poznámka: Čokoládové kostky s vanilkovým krémem můžete servírovat s trochou šlehačky.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: lecker mit Ann

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů