Rychlá jahodová bublanina s vanilkou - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte univerzální sladkou pochoutku, kterou můžete podávat k odpolední kávě i ke snídani. Rychlá jahodová bublanina úžasně provoní váš domov.
Těsto
Náplň
Na posypání
V rendlíku smíchejte změklé máslo s vanilkovým cukrem a mlékem. Směs zahřívejte 2 minuty, dokud se cukr nerozpustí, odstavte ji z tepla a nechte ji chladnout 15–20 minut.
V samostatné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a v další míse vyšlehejte vaječné bílky s cukrem do tuhého sněhu.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.
Do sněhu postupně přidejte vaječné žloutky, za stálého šlehání a poté do něj opatrně vmíchejte máslovou směs. Přidejte také směs s moukou a vzniklé těsto nalijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem.
Těsto pokryjte nakrájenými jahodami a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 55–60 minut.
Poznámka: Z jahod předem odstraňte zelené části.
Po vychladnutí rychlou jahodovou bublaninu servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mała Cukierenka