Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá jahodová bublanina s vanilkou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 62 minut

Rychlá jahodová bublanina s vanilkou - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte univerzální sladkou pochoutku, kterou můžete podávat k odpolední kávě i ke snídani. Rychlá jahodová bublanina úžasně provoní váš domov.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte změklé máslo s vanilkovým cukrem a mlékem. Směs zahřívejte 2 minuty, dokud se cukr nerozpustí, odstavte ji z tepla a nechte ji chladnout 15–20 minut. 

2. KROK

V samostatné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a v další míse vyšlehejte vaječné bílky s cukrem do tuhého sněhu. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Do sněhu postupně přidejte vaječné žloutky, za stálého šlehání a poté do něj opatrně vmíchejte máslovou směs. Přidejte také směs s moukou a vzniklé těsto nalijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem. 

4. KROK

Těsto pokryjte nakrájenými jahodami a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 55–60 minut. 

Poznámka: Z jahod předem odstraňte zelené části. 

5. KROK

Po vychladnutí rychlou jahodovou bublaninu servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky. 

Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Mała Cukierenka

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů