Sladká jahodová polévka

i Zdroj fotografie: Marie Audrlická
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
0 minut
NÁROČNOST
Snadná

Sladká jahodová polévka - postup přípravy

Někteří ji nazývají merenda, jiní prostě jahody s mlékem, staré kuchařky se ale o tomto receptu zmiňují jako o studené jahodové polévce. A takto jej připravuje také paní Marie Audrlická, která se s námi podělila o svůj osvědčený recept.
1. KROK

Jahody omyjte, osušte, odstopkujte a rozmačkejte vidličkou. V mléce nebo ve smetaně rozpusťte cukr. Ten je zapotřebí a nelze jej vynechat, aby se mléko nesráželo. Pokud toužíte po vydatnějším pokrmu, v mléce předem nechte nabobtnat ovesné vločky, které pokrm zahustí a dodají mu hmotu.

2. KROK

Připravenou jahodovou polévku nechte vychladit, doplňte o pár kostek ledu, lístek máty, šlehačku nebo strouhanou čokoládu a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 255 hlasů
Nahlásit chybu
105 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty