Čokoládové řezy bez vajec - postup přípravy
Základní korpus na řezy se dá upéci i tak, že do něho nedáte jediné vejce. Doplňte jej jednoduchým krémem a máte dobrotu ke kávě za pár korun.
Na korpus
Na krém
Do zadělávací mísy prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Přidejte vanilin (pokud nemáte, použijte vanilkový cukr), pak cukr, špetku soli, slunečnicový olej, teplou vodu a bílý ocet. Vymíchejte řídké těsto.
Formu o rozměrech 30×27 centimetrů vymažte tukem a vysypejte moukou, můžete ale použít jen pečicí papír. Nalijte do ní těsto a vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C, v níž ho pečte asi 20 minut.
Do rendlíku dejte mléko, kakao a a lžíci mouky a vše vařte za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Pak do ní vmíchejte čokoládový dezert Danette a máslo. Krém pak rozetřete na korpus, vršek dezertu ozdobte čokoládovou polevou a nechte ho ztuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.