Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá večeře z vinné klobásy

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jednoduchá večeře z vinné klobásy - postup přípravy

Mezi slanými pokrmy existuje řada receptů, které lze připravit rychle a jednoduše, a navíc dosáhnout velmi příjemné chuti a sytého charakteru. Podle tohoto receptu si můžete netradičním způsobem zapéct vinnou klobásu do podoby chutného slaného koláče.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Stočte vinnou klobásu na talíř.
  2. Polijte klobásu rovnoměrně sójovou omáčkou po celém povrchu a nechte chvíli marinovat.
  3. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na plátky.
  4. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na větší kostičky.
  5. Na pánev dejte trochu oleje a nechte rozpálit.
  6. Zeleninu orestujte a poté přeneste na talíř (můžete ji rozložit na savý papír, aby se vsákla mastnota).
  7. Do stejné pánve vložte klobásu a osmažte z obou stran.
  8. Na pekáč vyložený pečícím papírem položte tortillu a namažte ji olejem (případně můžete použít 2 tortilly).
  9. Osmahnutou klobásu rozložte na tortillu.
  10. Rozklepněte vejce, přidejte koření a důkladně rozšlehejte.
  11. Do mezer mezi zavinutou klobásou rozložte orestovanou mrkev a cibuli.
  12. Takto připravený základ zalejte směsí vajec a koření.
  13. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 20 minut (dokud povrch nezhnědne).




Alternativně lze koláč připravit také na pánvi, je však nutné jej rozkládat na pečící papír a pro správné zapečení přikrýt pokličkou. Koláč se podává nakrájená na trojúhelníčky se zeleninou nebo křehkým salátem s čerstvou či nakyslou chutí. Kromě mrkve a cibule je možné do receptu přidávat také jinou zeleninu, například nastrouhanou cuketu či sladkou papriku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů