Klasické bramboráky

i Zdroj fotografie: Vendula Kainová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Klasické bramboráky - postup přípravy

Domácí bramboráky jsou sázka na jistotu. Když je doma jen pár brambor a nic k nim, právě bramboráky vám mohou zachránit dnešní oběd i vaši kuchařskou reputaci. Zkuste je podle klasického, ozkoušeného receptu od paní Venduly Kainové.
1. KROK

Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, posypejte je solí, pepřem a majoránkou. Přidejte jedno vajíčko, prolisovaný česnek a hladkou mouku podle počtu brambor. Pokud chcete, můžete přidat na drobné kostičky pokrájené uzené maso, slaninu nebo jakýkoliv oblíbený salám.

2. KROK

V pánvi rozehřejte sádlo nebo rostlinný olej (případně jejich směs), odebírejte bramborovou směs a nalévejte ji na pánev tak, abyste vytvořili tenčí placku přes celou plochu pánve. Každý bramborák smažte po obou stranách dozlatova a po dosmažení je nechte okapat od přebytečného oleje na talíři vyloženém papírovými utěrkami.

3. KROK

Hotové bramboráky podávejte jen tak samotné se sklenicí studeného mléka, kefíru nebo piva, případně je doplňte o kysané zelí, okurky, smažená vajíčka nebo třeba směs ze zeleniny a mletého masa.

4. KROK

Tip na závěr: Pokud ze složení vynecháte česnek a přidáte méně soli, můžete podávat bramborové placky také nasladko. A to třeba s džemem nebo sladkým tvarohem.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 393 hlasů
Nahlásit chybu
135 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt