Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové řezy s kávovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 21 minut

Čokoládové řezy s kávovým krémem - postup přípravy

Řezy s kávovým krémem jsou nadýchané, mají jemnou strukturu a jsou plné čokolády. Výhodou dezertu je rychlá příprava, která je jednoduchá a nevyžaduje použití mouky!

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Změklé máslo smíchejte s čokoládou a směs rozpusťte ve vodní lázni. 

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vaječný žloutek s 20 g cukru a kakaovým práškem. Do směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí. 

3. KROK

V jiné misce vyšlehejte vaječné bílky se špetkou soli do tuhého sněhu a přidejte do něj 80 g cukru. 

Poznámka: Cukr do sněhu vešlehejte ve třech dávkách.

4. KROK

Sníh následně opatrně vmíchejte do čokoládové směsi a vytvořte těsto, které rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut. Po upečení nechte korpus volně vychladnout. 

5. KROK

Nyní připravte krém. Do rendlíku vložte kávová zrna, zalijte je mlékem a směs přiveďte k varu – potrvá to asi 3 minuty. Po této době teplo vypněte, rendlík přikryjte pokličkou a kávová zrna nechte v mléce namočená po dobu 30 minut.

6. KROK

Po půl hodině teplo znovu zapněte a mléko přiveďte k varu. Horké mléko sceďte do misky s tmavou čokoládou, kterou v něm rozpusťte. V samostatné misce vyšlehejte smetanu s cukrem a poté do ní přidejte rozpuštěnou čokoládu. 

7. KROK

Pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte nadýchaný krém. Vychlazený korpus obraťte, sejměte z něj pečicí papír a zarovnejte jeho strany. Z širší strany ho rozdělte na tři stejné části a začněte s vrstvením. 

8. KROK

První část korpusu pomažte třetinou krému, který pokryjte druhou částí korpusu. 

Poznámka: Pokračujte ve vrstvení, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete krémem, který naneste i po stranách dezertu. 

9. KROK

Řezy s kávovým krémem vložte na 2 hodiny do lednice a nakonec je ozdobte nastrouhanou čokoládou. 

Poznámka: Po vychlazení strany dezertu ořízněte, čímž získáte pravidelný tvar. Poté dezert servírujte nakrájený na kousky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: M. Patisserie

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů