Hraběnčiny řezy

i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hraběnčiny řezy - postup přípravy

Hraběnčiny řezy jsou klasický starý moučník s jablky a strouhaným těstem. Vyzkoušejte osvědčený recept podle paní Vladimíry Bosákové.
1. KROK

Do mísy vložte změklou Heru, prosejte k ní hladkou mouku s práškem do pečiva a přisypejte cukr. Vyklepněte 4 vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Bílky odložte na chvíli stranou a žloutky přidejte do mísy s ostatními přísadami. Vše důkladně promíchejte a vytvořte hladké a pevné těsto. Rozdělte ho v poměru 2:1.

2. KROK

Jednu třetinu těsta zabalte do pečicího papíru a vložte ho do mrazáku. Zbylé dvě třetiny těsta roztáhněte na velký obdélník a prsty ho vtlačte do plechu tak, aby kopírovalo dno i boky. Těsto pak rozpíchejte vidličkou.

3. KROK

Jablka oloupejte, zbavte je jadřinců a nastrouhejte je najemno. Přidejte k nim cukr, rozinky a nasekané vlašské ořechy. Přísady dobře promíchejte a rozložte směs do těstové „misky“ v plechu do rovnoměrné vrstvy.

4. KROK

Odložené bílky smíchejte s jednou lžící cukru a vše vyšlehejte do pevného sněhu, který rozetřete na jablečnou vrstvu v plechu. Vyndejte těsto z mrazáku, rozbalte ho a na hrubém struhadle ho nastrouhejte přímo na povrch koláče a případně ho rovnoměrně rozprostřete.

5. KROK

Připravený koláč v plechu vložte do trouby rozehřáté na teplotu 150 °C a pečte ho tak dlouho, dokud jeho povrch jemně nezrůžoví. Upečené řezy nechte vychladnout, nakrájejte je na kostky a podávejte.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 1230 hlasů
Nahlásit chybu
93 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty