Mátová zmrzlina se stévií a citronem - postup přípravy
Až ochutnáte tuto mátovou zmrzlinu, rychle zapomenete na ostatní příchutě. Neobsahuje cukr, a proto je ideální volbou i pro ty, kteří chtějí mlsat bez výčitek.
Ingredience
Očištěné, nasekané listy máty rozmixujte s citronovou šťávou dohladka. Do hrnce nalijte mléko, zahřejte ho, a jakmile se na něm začne tvořit pěna, vmíchejte ho do mísy s rozšlehanými vaječnými žloutky a stévií.
Směs vraťte do hrnce, vařte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí a přelijte ji do mísy, kde ji nechte volně vychladnout.
Tip: Místo stévie můžete použít klasický cukr.
V samostatné míse šlehejte smetanu asi 5 minut a poté do ní vešlehejte žloutkovou směs.
Tip: Pro nejlepší výsledky vložte smetanu na 10 minut do mrazáku před tím, než ji budete šlehat.
Na závěr přidejte směs s mátou a vzniklou hmotu vložte na 4 hodiny do mrazáku.
Tip: Mátovou zmrzlinu servírujte s plátky citronu a několika lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker und schnell