Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mátová zmrzlina se stévií a citronem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Mátová zmrzlina se stévií a citronem - postup přípravy

Až ochutnáte tuto mátovou zmrzlinu, rychle zapomenete na ostatní příchutě. Neobsahuje cukr, a proto je ideální volbou i pro ty, kteří chtějí mlsat bez výčitek.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Očištěné, nasekané listy máty rozmixujte s citronovou šťávou dohladka. Do hrnce nalijte mléko, zahřejte ho, a jakmile se na něm začne tvořit pěna, vmíchejte ho do mísy s rozšlehanými vaječnými žloutky a stévií. 

2. KROK

Směs vraťte do hrnce, vařte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí a přelijte ji do mísy, kde ji nechte volně vychladnout. 

Tip: Místo stévie můžete použít klasický cukr.

3. KROK

V samostatné míse šlehejte smetanu asi 5 minut a poté do ní vešlehejte žloutkovou směs.

Tip: Pro nejlepší výsledky vložte smetanu na 10 minut do mrazáku před tím, než ji budete šlehat.

4. KROK

Na závěr přidejte směs s mátou a vzniklou hmotu vložte na 4 hodiny do mrazáku.

Tip: Mátovou zmrzlinu servírujte s plátky citronu a několika lístky máty.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Lecker und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů