Čokoládové řezy se šlehačkovým krémem - postup přípravy
Čokoládové řezy se šlehačkovým krémem jsou dezertem, který spojuje bohatou chuť kakaa se smetanovou náplní. Potěšte své blízké sladkostí, která nikdy nezklame.
Korpus
Krém
Poleva
Zdobení
Začněte s přípravou těsta na korpus. Ve větší míse vyšlehejte vejce s moučkovým cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte jogurt s olejem a kakaem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Přidejte vanilkový cukr s kypřicím práškem do pečiva, prosetou mouku a vytvořte těsto, které vlijte na plech, vyložený pečicím papírem. Těsto následně pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut.
Okraje korpusu zarovnejte, rozdělte ho na polovinu a jednu z nich nakrájejte na stejně velké obdélníky, jaké můžete vidět níže ve videu. Korpus nechte chladnout a připravte krém.
Šlehačku v prášku s Crème Olé vyšlehejte s mlékem a do vzniklé směsi vmíchejte jahody a čokoládové kousky. Krémem naplňte cukrářský sáček a aplikujte ho na nenakrájenou polovinu korpusu.
Krém zakryjte nakrájenými kousky korpusu, podél kterých veďte řezy tak, abyste spodní korpus naporcovali a dezert ozdobte rozpuštěnou čokoládou a jedlými květy.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnce nebo vodní lázni za 2 minuty.
Čokoládové řezy se šlehačkovým krémem můžete servírovat ihned, ale skvěle chutnají, pokud je vložíte na pár minut do lednice, před podáváním.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Betülün Mutfak Aşkı

