Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové řezy se šlehačkovým krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Čokoládové řezy se šlehačkovým krémem - postup přípravy

Čokoládové řezy se šlehačkovým krémem jsou dezertem, který spojuje bohatou chuť kakaa se smetanovou náplní. Potěšte své blízké sladkostí, která nikdy nezklame.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta na korpus. Ve větší míse vyšlehejte vejce s moučkovým cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte jogurt s olejem a kakaem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Přidejte vanilkový cukr s kypřicím práškem do pečiva, prosetou mouku a vytvořte těsto, které vlijte na plech, vyložený pečicím papírem. Těsto následně pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut.

3. KROK

Okraje korpusu zarovnejte, rozdělte ho na polovinu a jednu z nich nakrájejte na stejně velké obdélníky, jaké můžete vidět níže ve videu. Korpus nechte chladnout a připravte krém. 

4. KROK

Šlehačku v prášku s Crème Olé vyšlehejte s mlékem a do vzniklé směsi vmíchejte jahody a čokoládové  kousky. Krémem naplňte cukrářský sáček a aplikujte ho na nenakrájenou polovinu korpusu.

5. KROK

Krém zakryjte nakrájenými kousky korpusu, podél kterých veďte řezy tak, abyste spodní korpus naporcovali a dezert ozdobte rozpuštěnou čokoládou a jedlými květy. 

Poznámka: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnce nebo vodní lázni za 2 minuty.

6. KROK

Čokoládové řezy se šlehačkovým krémem můžete servírovat ihned, ale skvěle chutnají, pokud je vložíte na pár minut do lednice, před podáváním.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů