Rychlá piškotová roláda s bílou čokoládou - postup přípravy
Pokud patříte mezi kuchaře, kteří neradi tráví u vaření dlouhé hodiny, oceníte přípravu rychlé piškotové rolády. Je plná smetanové náplně a zdobená bílou čokoládou.
Těsto
Náplň
Zdobení
Nejprve připravte těsto. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu.
Poznámka: Cukr do bílků přidejte v několika dávkách, za stálého šlehání.
Do směsi postupně vešlehejte vaječné žloutky, jeden po druhém. Do sněhu poté opatrně vmíchejte citronovou kůru s citronovou šťávou a olejem.
Tip: Citron před strouháním omyjte směsí vody a jedlé sody, která má abrazivní účinky. Nezapomeňte poté ovoce důkladně opláchnout.
Nakonec do směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte a přidejte je nadvakrát.
Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte upečeno.
Ještě teplý korpus zbavte použitého pečicího papíru a zarolujte ho. V této formě ho nechte volně vychladnout. Mezitím připravte náplň.
Smetanový sýr vyšlehejte s kondenzovaným mlékem. Poté, co se ingredience propojí, do nich vešlehejte smetanu a vzniklou směsí potřete vychladlé a vyrovnané těsto.
Tip: Kondenzované mléko můžete nahradit stejným množstvím moučkového cukru.
Pokryté těsto opět zarolujte a roládu vložte na 1 hodinu do lednice. Na závěr dezert ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou a rychlou piškotovou roládu servírujte nakrájenou na kousky.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni, nebo mikrovlnné troubě, během 2 minut. Ke zdobení použijte cukrářský sáček.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker mit Ann