Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá piškotová roláda s bílou čokoládou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Rychlá piškotová roláda s bílou čokoládou - postup přípravy

Pokud patříte mezi kuchaře, kteří neradi tráví u vaření dlouhé hodiny, oceníte přípravu rychlé piškotové rolády. Je plná smetanové náplně a zdobená bílou čokoládou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu. 

Poznámka: Cukr do bílků přidejte v několika dávkách, za stálého šlehání.

2. KROK

Do směsi postupně vešlehejte vaječné žloutky, jeden po druhém. Do sněhu poté opatrně vmíchejte citronovou kůru s citronovou šťávou a olejem. 

3. KROK

Tip: Citron před strouháním omyjte směsí vody a jedlé sody, která má abrazivní účinky. Nezapomeňte poté ovoce důkladně opláchnout.

4. KROK

Nakonec do směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte a přidejte je nadvakrát.

5. KROK

Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte upečeno.

6. KROK

Ještě teplý korpus zbavte použitého pečicího papíru a zarolujte ho. V této formě ho nechte volně vychladnout. Mezitím připravte náplň. 

7. KROK

Smetanový sýr vyšlehejte s kondenzovaným mlékem. Poté, co se ingredience propojí, do nich vešlehejte smetanu a vzniklou směsí potřete vychladlé a vyrovnané těsto.

Tip: Kondenzované mléko můžete nahradit stejným množstvím moučkového cukru.

8. KROK

Pokryté těsto opět zarolujte a roládu vložte na 1 hodinu do lednice. Na závěr dezert ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou a rychlou piškotovou roládu servírujte nakrájenou na kousky. 

9. KROK

Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni, nebo mikrovlnné troubě, během 2 minut. Ke zdobení použijte cukrářský sáček. 

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: lecker mit Ann

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů