Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jak uvařit dokonalé pelemeně

Jak uvařit dokonalé pelemeně - postup přípravy

Vaření pelmení je tak jednoduchý proces, že se o nich často říká, že jsou ideálním jídlem pro začátečníky v kuchyni. Přestože jsou ale hotové za ne více než 10 minut, procesu přípravy často nevěnujeme pozornost – a výsledek pak nemusí být tak oslňující, jak by mohl být. Kvalitní mleté ​​maso a správně připravené těsto totiž tvoří pouze část úspěchu. Zbytek závisí také na správném postupu přípravy. Představujeme vám čtyři nejdůležitější pravidla, která musíte dodržovat, pokud chcete získat perfektní pelmeně, které zachutnají nejen vám, ale i každému hostovi.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Mražené pelmeně




Pokud připravujete mražené pelmeně, zapomeňte na rozmrazování. Hrnec naplňte do poloviny vodou a dejte jej na sporák. Počkejte, až voda začne vřít. Přidejte sůl, bobkový list, pár zrnek pepře a kurkumu (kvůli hezké barvě). Do vroucí vody dejte zmrazené pelmeně a počkejte, dokud nevyplavou na hladinu. Tak poznáte, že máte hotovo. Není třeba je vařit déle – mohly by se zbytečně rozvařit.

Pelmeně v páře

Pokud připravujete čerstvé pelmeně, je nejlepší udělat je v páře. Naplňte napařovač čistou vodou na vyznačenou hladinu. Přidejte nové koření a bobkový list. Vložte čerstvé pelmeně a napařujte asi 30 minut.

Smažené pelmeně

Pravděpodobně se nic nevaří rychleji než smažené pelmeně. Je to nejjednodušší způsob přípravy tohoto jídla. Smažte pelmeně na hlubší pánvi s rozpáleným olejem z obou stran do zlatova. Posypete je solí a kořením. A máte za pár minut hotovo. Pelmeně navíc budou krásně křupavé.

Pelmeně ve smetaně

I když se tyto chutné masové taštičky nejčastěji vaří jen ve vodě, zcela novou úroveň chuti lze dosáhnout, pokud je uvaříte ve vodě se smetanou. Vařte je asi 10 minut a poté plamen stáhněte a nechte jen dojít dalších 10 minut. Na závěr můžete přidat strouhaný sýr a lehce je nechat zapéct na grilu. Uvidíte, že budou chutnat úplně jinak a zase můžete ozvláštnit své obyčejné víkendové jídlo.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů