Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový cheesecake s Bebe sušenkami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Čokoládový cheesecake s Bebe sušenkami - postup přípravy

Lahodný čokoládový cheesecake podle receptu od paní Pavlíny Bušové vás okouzlí svojí jemnou chutí a také jednoduchou přípravou. Nejlépe chutná vychlazený přímo z lednice.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Sušenky rozdrťte nebo rozemelte najemno a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Hotovou směs vtlačte rukama do dortové formy vyložené potravinářskou fólií. Dortovou formu vložte do ledničky.

2. KROK

Nad párou rozpusťte čokoládu na vaření, dokud z ní nevznikne hladká poleva.

3. KROK

Ve větší misce rozmíchejte tvaroh s nevyšlehanou smetanou na šlehání. Do směsi přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu na vaření. Směs dobře prošlehejte a rozetřete ji na připravený korpus.

4. KROK

Na polevu rozpusťte nad párou čokoládu ve smetaně ke šlehání. Nechte ji krátce zchladnout, nalijte ji na dort a rovnoměrně ji rozetřete.

5. KROK

Dejte dort do lednice a nechte ho v ní ztuhnout, ideálně přes noc. Poté ho nakrájejte na porce a podávejte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů