Sladká valentýnská srdíčka z listového těsta - postup přípravy
Skvělou ozdobou tabule na svátek zamilovaných a zároveň výborným sladkým dezertem jsou valentýnská srdíčka s nesmírně jednoduchou přípravou a vámi zvolenou příchutí.
Ingredience
Plát listového těsta rozložte a rozkrojte na čtvrtiny, ale nechte je u sebe. Dvě čtvrtiny delší stranou naproti sobě namažte vámi zvolenou náplní, jako je marmeláda, Nutella či jiné. Pak je od kraje k sobě srolujte.
Obě roličky u sebe nakrájejte na 1 až 2 centimetry silné kousky. Oba protilehlé kousky vezměte, prsty spojte v místě řezu a vytvarujte z nich pomyslné srdce. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 15 až 20 minut. Hotová srdíčka poprašte moučkovým cukrem.