Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč se strouhankou, vanilkovým krémem a sladkými malinami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Koláč se strouhankou, vanilkovým krémem a sladkými malinami - postup přípravy

Jste fanoušky vysokých, nadýchaných a neuvěřitelně jemných koláčů? Připravte si jeden z nich ve své kuchyni. Nebudete potřebovat žádné šílené suroviny, koláč je úžasně levný a během léta můžete použít i maliny z vlastní zahrady, které budou chutnat jednoduše úžasně. Děti si tento koláč zaručeně vychutnají a bude pryč během chvilky. Vyzkoušejte tento rychlý recept a uvidíte, jak úžasný můžete být obyčejný ovocný koláč. Na jeho přípravu přitom nepotřebujete nic zvláštního. Většinu surovin najdete ve své kuchyni i nyní. Jediné, co možná budete muset trochu shánět, jsou maliny. Pokud máte zahradu a pěstujete je, můžete úrodu využít i tímto způsobem a dostat do svých dětí mnohem více ovoce a vitamínů.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejdříve smíchejte mouku s práškem do pečiva a poté vše prosejte do mísy. Přidejte žloutky, cukr a máslo, které jste dostali přes velké struhadlo. Vypracujte homogenní těsto, které rozdělíme na dvě části. Kousky zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na hodinu. Namažte máslem a posypte strouhankou plech 30 x 22 cm. Kousek těsta nastrouhejte, dejte do plechu, trochu stlačte a dejte na 20 minut do trouby předehřáté na 190 stupňů. Poté nechte vychladnout.




Na náplň vyšlehejte bílky a postupně vmíchejte směs práškového a vanilkového cukru. Přidejte pudingový prášek a promíchejte. Postupně nalijte olej. Na již upečené těsto naneste krém a rovnoměrně rozložte maliny. Přes maliny položte další kousek nastrouhaného těsta. Vložte plech zpět do trouby na 190 stupňů na dalších 40 minut. Poté, co koláč trochu vychladne, ho můžete poprášit práškovým cukrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů