Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový dort s třešněmi a likérem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Čokoládový dort s třešněmi a likérem - postup přípravy

Kombinace čokolády a třešní patři mezi jedny z nejoblíbenějších vůbec. Vyzkoušejte ji v podání tohoto lahodného dortu, který vypadá jako z cukrárny a hodí se k běžným i slavnostnějším příležitostem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na korpus

Na náplň

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vejce, cukr a sůl a vše vyšlehejte do pěny. Pak do směsi prosejte mouku s kakaem a škrobem a vše promíchejte tak, aby těsto zůstalo nadýchané.

2. KROK

Těsto nalijte do formy o průměru 20 centimetrů vyložené pečicím papírem. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte ho zhruba 30 až 35 minut.

3. KROK

Nechte korpus dobře vychladnout. Pak odkrojte vrchní část korpusu, téměř celý vnitřek vydlabejte a vraťte spodní část do do formy.

4. KROK

Do mísy dejte slazené kondenzované mléko, hořkou čokoládu, likér nebo koňak a máslo. Ve vodní lázni vše nechte rozpustit a vymíchejte hladkou hmotu.

5. KROK

Pak do ní přidejte vypeckované třeště a nakonec vydlabanou nadrobenou část korpusu. Ze všech ingrediencí vypracujte homogenní hutnou hmotu, naplňte jí vydlabaný korpus a překryjte ho odkrojeným vrškem. Vložte dort na 6 hodin do lednice ztuhnout.

6. KROK

Do mísy dejte čokoládu, smetanu a olej a vše rozpusťte ve vodní lázni na polevu. Do směsi můžete přidat nasekané ořechy, vynikající jsou například mandle. Polevu nalijte na vršek dortu, rozetřete ji i na strany dortu a nechte ji ztuhnout.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Ellenina kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů