Čokoládový závin - postup přípravy
Když se řekne čokoládový závin, jistě si představíte klasickou a pracnou roládu, se kterou se jistě dělat nechcete. A ani se s ní dělat nemusíte, jelikož náš recept je o poznání jednodušší. A troufneme si říci, že výsledek je i o poznání lepší, i pokud jde o chuť.
Ingredience
Listové těsto doporučujeme koupit již hotové, mražené, jelikož vám dokáže ušetřit mnoho práce a starostí. Když ho máte, nechte ho povolit a potom ho vyválejte tak, aby si i nadále zachovalo svůj obdélníkový tvar, ve kterém se prodává. Mělo by být pokud možno tenké, na několik milimetrů.
Žádné rozehřívání, žádné strouhání, ani lámání nebo sekání. Nic z toho. Čokoládu jenom vybalíte z obalu a potom ji položíte do středu vašeho vyváleného listového těsta. Tímto krokem jste vytvořili potřebnou náplň.
Nyní je třeba vzít nůž a těsto začít krájet. A to na jeho přesazích jak pravé, tak levé části. Krájejte v těstě pruhy zhruba 2 centimetry široké. Jeden za druhým, od začátku do konce, na obou stranách těsta od jeho okraje, až téměř k čokoládě.
Tyto pruhy jste dělali proto, abyste následně zabalili danou čokoládu. Postupně ji překrývejte vždy pravým, levým potom zase pravým a tak dále. Tímto vytvoříte to, co chcete. Tedy čokoládový závin, který je ten nejjednodušší, jaký jenom znáte.
Připravený čokoládový závin dejte na plech vyložený pečicím papírem. Potom ho potřete rozšlehaným vejcem a posypejte nasekanými ořechy. Potom ho můžete vložit do trouby, kterou rozehřejte na teplotu 200 stupňů. Při této teplotě pečte po dobu 20 minut. Následně jej vyndejte, nechte vychladnout a můžete servírovat.